در چه روزهایی از ماه جمادی الأول یا جمادی الثانی انجام عقد مناسب است؟
پرسش
با سلام در چه روزهایی از ماه جمادی الأول یا جمادی الثانی انجام عقد مناسب است؟
پاسخ اجمالی

ازدواج یک عمل مستحب و مورد پسند اسلام است و در همه ایام سال جایز است و در برخی از ایام بهتر و مناسب تر است. اما برخی از ایام؛ مانند شهادت امامان معصوم و بزرگداشت هایی که اجرای مراسم ازدواج در آنها شاید بی احترامی محسوب شود اگر انجام نگیرد بهتر است.[1] ولی حرام نیست و در صورت انجام آن در این ایام طبعاً باید رعایت ادب و احترام آن ایام بشود.

در خصوص ماه های جمادی اول و ثانی روایت خاصی وجود ندارد، اما در برخی از روایات به مواردی اشاره شده است که آنها را بیان می کنیم.[2] قابل توجه است روزهایی که اشاره نمی شود به معنای عدم جواز عقد ازدواج در آن ایام نیست، بلکه در روزهایی که اشاره می شود انجام عقد ازدواج تأکید شده است.

1. اول هر ماه (در تمام مواردی که ذکر می شود منظور ماه قمری است نه شمسی).

2. روز دوم ماه

3. روز چهارم ماه

4. روز ششم ماه

5. روز هفتم ماه

6. روز نهم ماه

7. روز دوازدهم

8. روز هفدهم ماه

9. روز بیست و سوم ماه

10. سیمین روز ماه

گفتنی است که در برخی از روایات از انجام عقد در اوقاتی که قمر در برج عقرب است،نهی شده است.[3] این ایام را می توانید در تقویم های نجومی و برخی از تقویم ها از جمله تقویم قدس که توسط آستان مقدس رضوی منتشر می شود، پیدا کنید.

[1] در این رابطه به پاسخی که در همین سایت موجود است  "آمیزش جنسی در ایّام سوگواری شماره 2055"  مراجعه نمایید.

[2]  حر عاملی،محمد بن حسن،وسایل الشیعه،ج 11،ص 399، آل البیت،قم، 1409.

[3]   کلینی،محمد بن یعقوب،کافی،ج 8،ص 275،دار الکتب الاسلامیة،تهران،1404.