معنای «ادنی الحلّ» در متون فقهی چیست؟
پرسش
معنای «ادنی الحلّ» در روایات و متون فقهی چیست؟
پاسخ اجمالی
واژه «ادنی» از ماده «دنو»، افعل  تفضیل و به معنای نزدیک‌ترین است. و حِلّ، خارج از حَرَم مکّه را می‌گویند. ‏پس «ادنی الحل»؛ یعنی نزدیک‌ترین مکان خارج از حرم. درباره «ادنى الحل» در باب حجِ کتاب‌های فقهی بحث شده است.[1]
یکی از وظایفی که حاجیان در مناسک حج و عمره دارند مُحرم شدن از مکان‌های مخصوصی است، که به آن میقات می‌گویند. میزان سنجش  «ادنی الحل» برای شخص حج‌گذار از میقاتی است که مُحرم می‌شود.[2]

[1]. جمعی از پژوهشگران زیر نظر: هاشمی شاهرودی، سید محمود، فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت(ع)، ج 1، ص 326 و ج 3، ص 366، قم، مؤسسه دائرة المعارف فقه اسلامی، چاپ اول، 1426ق.