آیا غذاهایی که توسط آقا خانی ها (احتمالا یکی از مذاهب اسماعیلیه باشند) پخته شده را می توان خورد؟
پرسش
1. آیا غذاهایی که توسط «Agha Khanis» آقا خانی ها «احتمالا یکی از مذاهب اسماعیلیه باشند» پخته شده را می توان خورد؟ 2. آیا می توان به گفته آنها مبنی بر این که این گوشت حلال است، اعتماد کرد و از آنها خریداری نمود؟
پاسخ اجمالی

مخالفان شیعه دوازده امامی چه این که از گروه های شیعه باشند؛ مانند زیدیه، اسماعیلیه و...، یا از مذاهب اهل سنت باشند، پاک و محکوم به اسلام اند، لذا دست پخت و ذبیحه آنها حلال و پاک است. امام خمینی (ره) دراین باره می گوید: شرط در ذابح (ذبح کننده) این است که مسلمان، یا به حکم مسلمان باشد مانند بچه مسلمان، پس ذبیحه کافر اعم از مشرک و غیر مشرک، حتی اهل کتاب، بنابر قول اقوا حلال نیست، بنابر این، در ذابح ایمان (شیعه اثنا عشری بودن) شرط نیست. لذا ذبیحه تمام فرقه های اسلامی حلال است، مگر ناصبی ها، اگر چه اظهار اسلام کنند.[i] حال، اگر فرقه آقا خانی جزو فرقه های شیعی محسوب شود، ذبیحه آنها حلال است. و هنگامی که ذبیحه آنها حلال است، دست پخت آنها قطعاً حلال است، و می شود به گفته آنها اعتماد کرد.

[i] امام خمینی، تحریر الوسیلة، ج‏2، ص 146.