جنازه زنی را در بیابان یافتیم، حال می خواهیم بدانیم که چگونه می توان تشخیص داد که این، جسد یک زن مسلمان است یا خیر؟
پرسش
جنازه زنی را در بیابان یافتیم، حال می خواهیم بدانیم که چگونه می توان تشخیص داد که این، جسد یک زن مسلمان است یا خیر؟
پاسخ اجمالی

دفن جسد مسلمان بر همه آنان واجب است، و اگر بعضى انجام دهند، از دیگران ساقط مى‏شود. [1] جسدی که دلیل و نشانه ای بر مسلمان بودن دارد، را باید مانند مسلمانان دفن کرد اما جسدی که هیچ نشانه و علامتی ندارد و مشکوک است و معلوم نیست مسلمان است یا نه؟ پاک مى‏باشد ولى برخی از احکام مسلمانان را ندارد. در این که چه احکامی از مسلمانان را شامل می شود و چه احکامی را شامل نمی شود،بین مراجع عظام تقلید اختلاف است.برخی می فرمایند:" جایز است مثل سایر مسلمانان او را غسل داده و نماز خواند و در قبرستان مسلمانان دفن کرد. [2] ولی عده ای قائل اند که نباید در قبرستان مسلمانان دفن شود. [3] و عده ای گفته اند اگر در جامعه اسلامی باشد تمام احکام مسلمانان،شامل او می شود. [4]

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

اگر سرزمین، سرزمین اسلامی است، این جنازه محکوم به اسلام است و الا حکم به اسلام آن نمی شود.

نمایه مربوط:

سؤال 3643 (سایت: 4047)، (دفن غیر مسلمان در قبرستان مسلمان)

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 313.

[2] این فتوا متعلق به آیت الله تبریزی(ره) است. نک: توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 79.

[3] این فتوا متعلق به حضرت امام خمینی(ره) است. نک: توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 78.

[4] این فتوا متعلق به آیت الله زنجانی است. نک:توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 79.