در معامله ای که با اسقاط تمام خیارات انجام شد فروشنده نخست نسبت به قیمت رضایت نداشت که بنده نپذیرفتم بعداً بنده آمادگی خود را برای اقاله اعلام نمودم، اما پاسخ نداد وظیفه ام چیست؟
پرسش
بنده زمینی را با اسقاط کلیه خیارات قولنامه نمودم و مبلغی از ثمن آن را پرداخت کردم بایع بعد از چند روز اظهار عدم رضایت به مبلغ فوق نمود که بنده قبول نکردم . فروشنده باقی ثمن را درخواست نموده و وکالت تامه به بنده داد بنده قبل از انتقال سند به ایشان چندین بار اعلام کردم اگر رضایت ندارید بنده آماده اقاله هستم ایشان جواب صریح نمی دهند ولی بنده احساس می کنم ایشان رضایت قلبی به قیمت ندارند -البته دو سال از این موضوع گذشته. بایع کل ثمن را گرفته و بنده سند را انتقال دادم، ولی فروشنده هنوز اظهار رضایت کامل ندارد. تکلیف چیست؟ اعزکم الله
پاسخ اجمالی

با توجه به این که شما در معامله تان تمام خیارات را ساقط نمودید و فروشنده نیز تنها به قیمت راضی نبود (به اصل معامله اعتراض نداشت)، امّا پس از آن، بدون گفتن چیزی بقیه پول را دریافت نمود و اقاله را نیز نپذیرفت، این نشان دهنده رضایت او به اصل معامله است، به ویژه این که باز هم به او گفتید: اگر رضایت ندارید بنده آماده اقاله هستم که باز هم او نپذیرفت، از این رو اشکالی در صحت معامله نیست، اما دغدعه های درونی نقشی در مسئله ندارند، بله اگر خواستید از این دغدغه های ذهنی  راحت شوید می توانید برای رضایت او مقداری پول (گرچه واجب نیست) به او بپردازید.