پروژه‌ی مذهب علیه مذهب چیست؟ و در اسلام چه نمونه‌هایی برای آن وجود دارد؟
پرسش
پروژه‌ی مذهب علیه مذهب چیست؟ و در کدام آیات و سوره‌‌ها بیان شده است؟
پاسخ اجمالی

پروژه‌ی مذهب علیه مذهب، یعنی این‌که گروهی با استفاده از یک عنصر به ظاهر مذهبی به جنگ با مذهب حق و درست بروند.

به عنوان نمونه می‌توان به ساختن مسجد ضرار در اوائل اسلام توسط منافقان اشاره کرد که در قرآن کریم نیز بدان اشاره شده است.

جنگ خوارج و اصحاب جمل با امام علی(ع) و در دوران معاصر، نبرد گروه داعش[1] با مسلمان‌ها -که با شعار طرف‌داری از دین و برقراری شعائر مذهبی به جنگ دین رفته و به دین حقیقی و واقعی آسیب می‌رسانند- نمونه‌های دیگری از این پروژه است.

گفتنی است که اصطلاح «مذهب علیه مذهب» اولین بار از سوی دکتر علی شریعتی مطرح شده و کتابی با همین نام از وی منتشر شده است.

[1]. «دیدن پرچم‌های سیاه قبل از ظهور امام زمان(عج)»، 68282؛ «پاره کردن پرچم داعش»، 71866.