آیا هیچ‌گاه امامان معصوم(ع) به صورت همزمان، بیش از یک همسر دائم عقدی داشتند؟
پرسش
کدامیک از امامان(ع) در زمان واحد بیش از یک همسر به عقد نکاح (نه ملک یمین) داشتند؟ لطفاً نام آن امام و تعداد همسری که داشتند را بیان کنید.
پاسخ اجمالی
گزارشهایی وجود دارد که برخی از امامان(ع) به صورت همزمان، چند همسر دائم داشتند؛ مانند امام علی(ع) که هنگام شهادت، همسرانش دائم و عقدیشان این چهار نفر بودند: امامه دختر ابو العاص، امّ البنین، اسماء بنت عمیس و لیلى بنت مسعود.[1]
همچنین هنگام شهادت امام حسین(ع)، دست کم دو همسر دائمیشان به نامهای: لیلی دختر ابی مرة بن عروة بن مسعود ثقفی و رباب دختر امرء القیس بن عدیّ بن أوس‏؛ در قید حیات بودند.[2]
البته این احتمال نیز وجود دارد که امامان معصوم(ع) در برخی شرایط خاص، به داشتن یک همسر عقدی بسنده کرده باشند، چنانچه پیامبر اسلام(ص) همزمان با خدیجه(س) و امام علی(ع) همزمان با فاطمه(س)، همسر دیگری نداشتند.[3]

[1]. ابن شهر آشوب مازندرانى، محمد بن على‏، مناقب آل أبی طالب(ع)، ج ‏3، ص 305، قم، علامه‏، چاپ اول‏، 1379ق؛ ر. ک: «همسران امام علی(ع)»، 4963.