آیا رطوبتی که به هنگام صحبت عاشقانه با همسر از مرد خارج می شود موجب جنابت است؟
پرسش
اگر مردی که صحبت های عاشقانه با همسر خود می کند و رابطه عاشقانه ای با او دارد اگر به این واسطه رطوبتی از او خارج شود ایا غسل بر او واجب است یا خیر؟
پاسخ اجمالی

اگر رطوبتی که خارج شده است علائم منی را داشته باشد موجب جنابت شده و برای خواندن نماز و کارهای دیگری که نیاز به غسل دارند باید غسل جنابت کرد. علائم منی عبارتند از:

همه مراجع عظام (به جز آیات عظام بهجت، صافی و مکارم)فرموده اند: خروج منی در مردی که سالم است و مریض نیست، دارای سه نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. 3. بدن سست شود. اگر هیچ یک از نشانه های سه گانه و یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمی شود، مگر آن که از راه دیگری یقین کند که منی است. [1]

آیات عظام بهجت و مکارم فرموده اند: خروج منی در مرد دارای دو نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. اگر هیچ یک از دو نشانه یا یکی از آن دو را نداشت، حکم به منی نمی شود، مگر آن که از راه دیگری یقین کند که منی است. [2]

آیت الله العظمی صافی [3] : اگر با شهوت و جستن بیرون آید و یا با جستن بیرون آید و بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد و اگر هیچ یک از این دو نشانه را نداشت، حکم به منی نمی شود، مگر آن که از راه دیگری اطمینان پیدا کند که منی است. [4]

[1] توضیح المسائل مراجع، م 346؛ وحید، توضیح المسائل، م 352؛ نوری، توضیح المسائل، م 347؛ خامنه ای، اجوبة الاستفتاءات، س 180. نک: نمایه: شرایط جنابت، سؤال 445 (سایت: 475).

[2] بهجت، توضیح المسائل مراجع، م 346؛ مکارم، تعلیقات علی العروة، غسل الجنابة.

[3] توضیح المسائل، م 1352.

[4] برگرفته از سؤال 781 (سایت: 838)، نمایه: احتلام و نشانه های منی در مردان.