اگر شخصی یادش رفته که بدهکار است، آیا واجب است که او را از این بدهکاری مطلع کنیم؟
پرسش
سلام. آیا اگر کسی به دیگری مدیون باشد، ولی خودش نداند، واجب است که او را آگاه کنیم؟
پاسخ اجمالی

ادای دین واجب است و یادآوری و مطلع ساختن مدیون نسبت به آن، اگر مفسده‌ای در پی نداشته باشد، کاری پسندیده است، ولی به عنوان یکی از واجبات شرعی نیست.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

موارد مختلف است؛ اگر طلبکار بخواهد بدهکارِ خودش را یادآوری نماید، مانعی ندارد، و لکن نسبت به دیگری واجب نمی‌باشد.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

خیر واجب نیست.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

واجب نیست ولی کار پسندیده‌ای است.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

خیر واجب نیست.

لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.