کد سایت fa11578 کد بایگانی 10907 نمایه خرید و فروش کالا به صورت قسطی با قیمتی بیشتر
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|خرید و فروش
خلاصه پرسش
خرید و فروش کالا در تعاونی ها به صورت قسطی با قیمت بیشتر؛ چه حکمی دارد؟
پرسش
به علت نداشتن سرمایه، اندک مشتری ها را به تعاونی ها می فرستیم و آنها با کشیدن چند درصد به قیمت فاکتور برای آنها تقسیط می کنند و ما ظرف 10 تا 30 روز کل مبلغ را می گیریم. البته درصدی هم از ما کم می کنند حال تکلیف پول چیست و آیا از نظر شرع مشکل دارد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

خرید و فروش کالا به صورت نسیه به قیمتى بیشتر از قیمت نقد، اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

خرید و فروش قسطی کالا به قیمتی بیش از قیمت نقدی آن جایز است ولی شرط پرداخت اضافه بر قیمت خریداری شده به إزای تأخیر حرام است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

با توجّه به اینکه معمولاً قیمت در معامله نسیه یا اقساط گرانتر است این کار اشکالى ندارد و ربا محسوب نمى شود، ولى لازم است از ابتدا نوع معامله مشخص باشد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

اگر تعاونی جنس را به صورت نقدی از شما بخرد و با قیمت بالاتر به صورت نسیه و قسطی به مشتری می فروشد، این کار اشکال شرعی ندارد.