حکم خوردن گوشت لاک‌پشت چیست؟ آیا حلال است یا حرام؟
پرسش
حکم خوردن گوشت لاک‌پشت چیست؟ آیا حلال است یا حرام؟
پاسخ اجمالی

خوردن گوشت لاک‌پشت حرام است.[1]

به لاک‌پشت در لغت عربی «سُّلَحْفَاةِ» گویند و در باب حرمت آن روایات فراوانی وارد شده است.[2]

[1]. حکم حرمت لاک‌پشت در کتاب کشف الرموز فی شرح مختصر النافع، ج ‏2، ص 361 و دیگر کتب فقهی استدلالی آمده است. برای اطلاع بیشتر می‌توانید به نرم افزار جامع فقه اهل‌بیت مراجعه و واژه‌ی «السُّلَحْفَاةِ» (لاک‌پشت) را جست‌وجو نمایید.

[2] برای نمونه به روایت ذیل توجه فرمایید:

«مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَى عَنِ الْعَمْرَکِیِّ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِیهِ أَبِی الْحَسَنِ الْأَوَّلِ ع قَالَ لَا یَحِلُّ أَکْلُ الْجِرِّیِّ وَ لَا السُّلَحْفَاةِ وَ لَا السَّرَطَانِ قَالَ وَ سَأَلْتُهُ عَنِ اللَّحْمِ الَّذِی یَکُونُ فِی أَصْدَافِ الْبَحْرِ وَ الْفُرَاتِ أَ یُؤْکَلُ فَقَالَ ذَاکَ لَحْمُ الضَّفَادِعِ لَا یَحِلُّ أَکْلُهُ». کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج 6، ص221، تهران، دار الکتب الاسلامیه، چاپ چهارم، 1407ق.