آیا تریاک حرام است؟ پس چرا بعضی از دکترها برای بیماران تجویز می کنند؟
پرسش
آیا تریاک حرام است؟ پس چرا بعضی از دکترها برای بیماران تجویز می کنند؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

استعمال تریاک و مشتقات آن و همه مواد مخدر در صورتى که موجب ضرر مهمى باشد حرام است چه ضرر آن ناشى از مصرف زیاد باشد وچه از جهت اعتیاد. بلکه استعمال آن در هیچ حال به احتیاط واجب جایز نیست، مگر این که براى معالجه و مانند آن ضرورى باشد که به مقدار ضرورت استعمال آن مجاز است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

تنها در صورتی جایز است که ضرورت قطعی پیدا کند و داروی منحصر به فرد باشد و جانشینی نداشته باشد و غالباً چنین نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اگر به عنوان درمان باشد، با تجویز پزشک حاذق و به مقدار ضرورت اشکال ندارد، اما برای غیر معتاد، اشتغال به آن جایز نیست.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

استفاده از مواد افیونی حرام است، مگر آن که به تشخیص متخصص متدین ضرورتی برای استفاده آن وجود داشته باشد که در این حالت به اندازه ی ضرورت استفاده از آن جایز خواهد بود.

لینک به سایت استفتائات

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.