نحوه پاسخ دادن جواب سلام در حین نماز چگونه است؟
پرسش
نحوه پاسخ دادن جواب سلام در حین نماز چگونه است؟
پاسخ اجمالی

در حال نماز، انسان نباید به دیگرى سلام کند و اگر دیگرى به او سلام کند، باید طورى جواب دهد که سلام مقدّم باشد؛ مثلًا بگوید: «السَّلٰامُ عَلَیْکُمْ» یا «سَلٰامٌ عَلَیْکُم» و نباید «عَلَیْکُمُ السَّلٰامْ» بگوید.[1]

شایان ذکر است که، انسان باید جواب سلام را چه در نماز یا در غیر نماز فوراً بگوید و اگر عمداً یا از روى فراموشى جواب سلام را به قدرى طول دهد، که دیگر جواب آن سلام حساب نشود، در نماز نباید جواب بدهد و در غیر نماز هم، جواب دادن واجب نیست.[2]

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1]. امام خمینى، توضیح المسائل (محشّى)، محقق و مصحح: بنى هاشمى خمینى، سید محمد حسین، ج 1، ص 622، م 1137، ‌دفتر انتشارات اسلامى، قم، چاپ هشتم، 1424ق.

[2]. همان، ص 622 و 623، م 1138.