حکم دست دادن با مادر و خواهر خانم، چیست؟
پرسش
حکم دست دادن با مادرخانم و خواهر خانم خود در موقع سلام، چیست؟
پاسخ اجمالی

لمس کردن بدن زن نا محرم و دست دادن با او حرام است و چون خواهر خانم انسان با انسان نامحرم است دست دادن با او جایز نیست. اما دست دادن با مادرخانم در صورتی که به قصد لذت جنسی نباشد اشکالی ندارد[1].

[1] نک: منهاج الصالحین (للسیستانی)، ج‏3، ص: 12 مسألة 16: لا یجوز لمس بدن الغیر و شعره عدا الزوج و الزوجة بتلذذ شهوی أو مع الریبة، و اما اللمس من دونهما فیجوز بالنسبة إلى‏ شعر المحرم و المماثل و ما یجوز النظر الیه من بدنهما، و أما بدن الأجنبی و الأجنبیة و شعرهما فلا یجوز لمسهما مطلقاً حتى المواضع التی یجوز النظر إلیها مما تقدم بیانها آنفاً فتحرم المصافحة بین الأجنبی و الأجنبیة إلّا من وراء الثوب و نحوه.