اگر امام جماعت در نماز با اختلاف سی درجه از قبله بایستد وظیفه مأمومین چیست؟
پرسش
اگر در نماز جماعت امام با زاویه ای حدود سی درجه بایستد آیا بر نماز گزاران هم واجب است که با همین زاویه بایستند. با توجه به اینکه اختلاف درجه قبله تا سی درجه اشکالی ندارد؟ در این صورت باید صفوف نماز با این زاویه باشد یا هر کسی می تواند سر جای خود سی درجه بایستد؟
پاسخ اجمالی

سؤال مذکور به دفاتر تعدادی از مراجع استفتاء شد که پاسخ آنان به شرح ذیل می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

نماز را باید به طرف قبله خواند و انسان نمى‌تواند عمداً با انحراف سى درجه از قبله نماز بخواند .

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

باید رو به قبله بایستند و انحراف بیش از سه یا چهار درجه جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

صفوف نماز جماعت باید در جهت قبله باشد و ایستادن کج و معوج خلاف فلسفه نماز جماعت است و تعدیل صفوف یکى از مستحبات نماز جماعت است.

بنا بر این مأمومین وظیفه دارند که امام جماعت را متوجه کنند تا در جهت قبله نماز بخواند.