آیا مسح همزمان پاها یا تقدم پای چپ بر پای راست در مسح، جایز است؟
پرسش
با سلام مسح پا در وضو به اَشکال زیر چه حکمی دارد؟ 1. مسح هر دو پا هم زمان با هم؛ 2. مسح پای چپ اول و بعد پای راست؛ 3. مسح پای راست با دست چپ و پای چپ با دست راست.
پاسخ اجمالی
1. جایز است، امّا مستحب است مسح پای راست را اول انجام دهد.[1]
2. جایز نیست. [2]
3. جایز است، اما، احتیاط مستحب[3] آن است که مسح پاى راست را با دست راست و مسح پاى چپ با دست چپ انجام دهد.[4]

[1]. امام خمینى، توضیح المسائل (محشى)، ج‌1، ص 172‌، دفتر انتشارات اسلامى، چاپ هشتم، 1424 ه‍ ق‌؛ البته برخی از فقها تقدم مسح پای راست بر پای چپ را بنابر احتیاط واجب لازم می‌دانند که در این موارد می‌شود به دیگر فقها که لازم نمی‌دانند مراجعه نمود؛ آیت الله شبیری: (و باید پاى چپ را پیش از پاى راست مسح نکند و بنابر احتیاط همزمان نیز مسح ننماید)؛ شبیری زنجانی، رساله توضیح المسائل، ص 62، انتشارات سلسبیل، چاپ اول،‌ 1430 ه‍ ق‌).
[2]. امام خمینى، توضیح المسائل (محشى)، ج‌1، ص 172‌.‌
[3].آیت الله خویی: (احتیاط واجب آن است که...) همان ص 157.‌
[4]. همان ص 157 و 172.‌