حکم نماز کسی که هر هفته از تهران به جمکران می رود چیست؟
پرسش
شخصی که هر هفته از تهران به جمکران می رود نمازش شکسته است یا کامل؟
پاسخ اجمالی

اکثر مراجع عظام تقلید فرموده اند: فردی که شغلش مسافرت نباشد هر چند سفرهای پی در پی داشته باشد، می بایست نماز خود را شکسته بخواند[1].

با این حال سؤال مذکور را از دفاتر مراجع عظام استفتاء نمودیم که پاسخ های دریافت شده به شرح زیر می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

در فرض سؤال اگر براى شغل نباشد، نماز شکسته است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

در صورتی که هر هفته یک روز سفر می کند نمازش در خارج از وطن شکسته می باشد.

دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی (مدظله العالی):

شکسته است.

نظر حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) بدین شرح می باشد:

اگر تهران وطن وی است، بر اساس مبنای مشهور فقها، نماز در جمکران شکسته است، هر چند بنابر اقوی مسافت مزبور موجب شکسته شدن نماز نمی شود.

[1] . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 706.