آیا لمس کردن بدن مرد توسط مرد دیگر و اعمالی مثل دست در گردن هم انداختن و غیره اشکال شرعی دارد؟
پرسش
آیا لمس کردن بدن مرد توسط مرد دیگر و اعمالی مثل دست در گردن هم انداختن و غیره اشکال شرعی دارد؟ لطفاً به طور کامل توضیح دهید مرز بین روابط دوستانه و صمیمی بین دو همجنس و همجنسبازی از نظر دین چیست؟
پاسخ اجمالی
این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.
پاسخ تفصیلی

اسلام یک دین اجتماعی است و اساس اجتماع بر ارتباط و همکاری و تعاون بین انسان ها استوار است. به همین دلیل اسلام محبت و دوستی بین برادران مؤمن را بسیار مهم دانسته و بر تحکیم آن تأکید فراوان دارد. و برای آن آداب خاصی نیز قرار داده است، ازجمله به مصافحه (دست دادن)، [1] معانقه (صورت ها و گردن ها را به یکدیگر گذاشتن)، [2] بوسیدن دست و پیشانی (محل سجده) [3] برادران مؤمن سفارش نموده است. روشن است که در همه این موارد لمس بدن یک مرد توسط مرد دیگر وجود دارد که نه تنها اشکال ندارد، بلکه به آن سفارش شده است. بنابراین، لمس کردن بدن مرد توسط مرد دیگر در صورتی که به قصد ریبه (از روی شهوت)  نباشد حرام نیست. اما اگر رفتارهایی همچون نگاه، لمس، بوسیدن دست و پیشانی از روی شهوت و غریزه جنسی باشد حرام بوده و باید از آن دوری شود.

مراد از همجنس بازی، ارتباط جنسی یک انسان، با انسان هم جنس خود به منظور لذت های جنسی و ارضا و اشباع غریزه جنسی است که از نظر اسلام حرام و ناپسند است. این گناه از بزرگ ترین گناهان است که خداوند در قرآن، خبر از عذاب و هلاکت قوم لوط به علت ابتلا به این گناه، را داده است. [4] گناه بزرگی که در بعضی از روایات از آن به "کفر به خداوند" یاد شده است. [5] اسلام راه صحیح ارضای غریزه جنسی تنها از راه ازدواج صحیح شرعی با جنس مخالف می داند.

1. آثار وضعی لواط، سؤال 1647 (سایت: 1657) .

2. ازدواج با خواهر لواط دهنده، سؤال 1246 (سایت: 1234) .

3. منظور از لواط کردن چیست؟، سؤال 2829 (سایت: 3061) .

4. توبه از لواط، سؤال 2203 (سایت: 2331) .

[1] . کلینی، الکافی، ج 2، ص 183، ح 21.

[2] . من ‏لایحضره‏الفقیه، ج 2، ص 300 ، باب ُ ثَوَابِ مُعَانَقَةِ الْحَاجِّ ، ح 2513.

[3] . وسائل‏الشیعة، ج 12، ص 233، بَابُ اسْتِحْبَابِ تَقْبِیلِ الْمُؤْمِنِ لِلْمُؤْمِنِ وَ مَوْضِعِ التَّقْبِیل.

[4] هود، 82.

[5] وسائل الشیعة، ج 20، ص 340.