اگر خانمی به مدت 10 سال صیغه کسی شده باشد، ولی بعد از یک سال از پیش آن مرد برود، آیا می تواند ازدواج کند، یا باید این مدت تمام شود؟
پرسش
اگر خانمی به مدت 10 سال صیغه کسی شده باشد، ولی بعد از یک سال از پیش آن مرد برود، آیا می تواند ازدواج کند، یا باید این مدت تمام شود؟
پاسخ اجمالی

این خانم در صورتی می تواند ازدواج کند که یا مدت صیغه تمام شده باشد و یا شوهر مدت باقی مانده از صیغه را ببخشد. [1]

لازم به ذکر است که اگر شوهر در مدت یک سال با این خانم نزدیکی کرده باشد، بعد از اتمام مدت 10 سال یا بعد از بخشش مدت باقی مانده توسط شوهر، باید عده نگه دارد و بعد از اتمام عده می تواند ازدواج کند. [2]

[1] امام خمینی، تحریر الوسیلة، ج 2، ص 291.

[2] برای آگاهی بیشتر در باره عده ازدواج موقت می توانید به سؤال 2691 (سایت: 2919) مراجعه کنید.