امام زمان(عج) در اولین برخورد با سیصد و سیزده نفر از یاران ویژه خود چه واکنشی نشان می‌دهد؟
پرسش
رازی که امام زمان(عج) بعد از ظهور بین 313 یار خود فاش می‌کند چیست؟ حدیثی در این مورد داریم؟
پاسخ اجمالی
در برخی روایات درباره اولین برخورد امام مهدی(عج) با 313 یار ویژه خود، گزارش‌هایی وجود دارد که به دو روایت اشاره خواهیم کرد:
1. ابان بن تغلب می‌گوید: در مسجدى در مکه همراه امام جعفر صادق(ع) بودم. حضرتشان دستم را گرفت و فرمود: «اى ابان! به زودى خداوند سی‌صد و سیزده مرد را در این مسجدتان می‌آورد که مردم مکه می‌دانند پدران و نیاکان آنان هنوز آفریده نشده‌اند. همه شمشیر دارند و بر هر شمشیرى اسم صاحبش و نیز اسم پدرش و وصف و نسبش نگاشته شده است. پس از آن به منادی‌ دستور داده می‌شود که ندا دهد: این همان مهدى(عج) است که مانند دادرسى داوود و سلیمان قضاوت می‌کند و بر آن قضاوت، دو شاهد نمی‌طلبد».[1
2. در روایتی امام باقر(ع) فرمود: «وقتی قائم ما ظهور کند به خانه کعبه تکیه زند و سی‌صد و سیزده مرد به گرد او اجتماع کنند و اوّلین سخن او این آیه قرآن است: "بَقِیَّتُ اللهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ"،[2] سپس می‌گوید: منم بقیّة الله در زمین و منم خلیفه خداوند و حجّت او بر شما! سپس همگان به حضرتشان این‌گونه درود می‌فرستند: السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا بَقِیَّةَ اللهِ فِی أَرْضِه‏‏».[3]

[1]. ابن أبی‌زینب نعمانی، محمد بن ابراهیم، الغیبة، ص 313 – 314، تهران، نشر صدوق، چاپ اول، 1397ق.
[2]. هود، 86.
[3]. شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج ‏1، ص 331، تهران، دار الکتب الاسلامیة، چاپ دوم، 1395ق.