کد سایت fa6919 کد بایگانی 6831 نمایه عده نگه داشتن به شرط دخول یا ریختن منی
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|عده
خلاصه پرسش
آیا برای عده نگه داشتن، دخول شرط است یا ریختن منی داخل فرج؟
پرسش
آیا برای عده نگه داشتن، دخول شرط است یا ریختن منی داخل فرج؟
پاسخ اجمالی

برخی از فقها مانند مرحوم آیت الله خویی می فرمایند: این حالت (ریختن منی داخل فرج) مانند دخول نیست و احکام دخول را ندارد، ولی برخی دیگر مثل مرحوم آیت الله تبریزی بر این باورند: اگر سبب انزال منی در رحم زن،عمل مرد باشد، و بچه ای متولد شود، احتیاط مستحب آن است که مرد،تمام مهریه را به زن پرداخت کند. [1]

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

عده ی طلاق به دخول یا ریختن منی داخل فرج ثابت می شود.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه شود:

1. نمایه: عده و دلایل آن ، سؤال شماره 2311 (سایت: 2828) .

2. نمایه: عده نگه داشتن در ازدواج موقت ، سؤال شماره 2691 (سایت: 2919) .

3. نمایه: فلسفه عده نگه داشتن زن، سؤال شماره 3000 (سایت: 3958) .

4. نمایه: مدت ازدواج موقت و عده، سؤال شماره 5641 (سایت: 5885) .

[1] خویی،ابوالقاسم،صراط النجاة،ج1،ص 303،نشر منتخب،قم،1416.