حکم شوخی با زنان محرم و خواهر زن و نیز بازی بدون لذت چیست؟
پرسش
حکم شوخی با زنان محرم و خواهر زن و نیز بازی بدون لذت چیست؟
پاسخ اجمالی

زنانی که با هر مردی محرم هستند عبارتند از:  دختر، دختر دختر، دختر پسر، مادر، مادر بزرگ، خاله، عمه، خواهر ، دختر خواهر ، دختر برادر، مادر زن و.... . [1]

هرگونه لذت جنسی از زنان مَحرم (به جز همسر) حتی اگر نگاه از روی لذت و شهوت نباشد، حرام است [2] اما نگاه و شوخی و بازی اگر بدون قصد لذت جنسی باشد اشکالی ندارد.

اما خواهر زن از محارم انسان نیست و نامحرم است بنا بر این نگاه، لبخند زدن و شوخی هایی با قصد لذت جنسی باشد و یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن باشد، جایز نیست و باید از آن اجتناب کرد.[3]

[1] . توضیح المسائل مراجع، م 2384- 2389 و 2472 و 2464

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 489 ،مسأله 2437

[3] العروة الوثقی، ج 2 ، کتاب النکاح، م31 و 39؛ فاضل جامع المسائل، ج 1، س 1720 و خامنه ای، استفتاء، س 782.