گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • هارون بن عبدالله مهلّبی که بود؟
    4788 علوم قرآنی 1396/09/08
    در اسناد روایاتی منقول‏ از شیخ صدوق، شخصی به نام هارون‏ بن‏ عبدالله‏ مُهَلّبی وجود دارد[1] و غیر از این، مطلب دیگری درباره شخصیت او در منابع رجالی شیعه نیامده و بر این اساس، راوی مجهولی ارزیابی می‌شود. البته بدیهی است که مجهول بودن ...
  • در آیه: "وَ اعْبُدْ رَبَّکَ حَتَّى یَأْتِیَکَ الْیَقِینُ"، معنای حَتَّى یَأْتِیَکَ الْیَقِینُ چیست؟
    26050 تفسیر 1390/08/14
    اکثر مفسران قرآن بر آنند که منظور از "یقین" در این جا: "وَ اعْبُدْ رَبَّکَ حَتَّى یَأْتِیَکَ الْیَقِینُ"؛ و پروردگارت را عبادت کن تا یقین تو فرا رسد! مرگ است؛ به این دلیل از واژه یقین به جای مرگ استفاده شده که مرگ از امور مسلم ...
  • وجوه اعجاز قرآن چیست؟
    61035 علوم قرآنی 1387/01/20
    برای اعجاز قرآن سه وجه بیان شده است: اعجاز لفظی، محتوایی و اعجاز از نظر آورنده آن.اعجاز لفظی قرآن در دو قسمت است:الف) اعجاز بلاغی: شیوه بیان قرآن به‌گونه‌ای است که کلام هیچ بشری حتی رسول اکرم(ص) با آن قابل مقایسه نیست و از این جهت دانشمندان ...
  • سرکشیدن به منازل مردم و نگاه کردن به بانوانی که بدون پوشش هستند چه حکمی دارد؟
    15297 حجاب 1389/06/27
    اگر دیدن شما به صورت عمدی بوده باشد، کار حرام و گناه مرتکب شده اید؛ زیرا خانه مسلمانان محترم است و ورود به خانه افراد بدون اذن صاحب آنان، سرکشیدن به خانه غیر، از بالاى بام یا شکاف دیوار یا روزنه در، جایز نیست.
  • آیا در زمان رجعت امام حسین(ع)، قبر ایشان فاقد ارزش می‌شود؟
    12618 گوناگون 1392/10/18
    1. ارزش قبر امام حسین(ع) با رجعت ایشان از بین نمی‌رود، بلکه این جایگاه با قرار گرفتن بدن مطهر آن‌حضرت دارای قداست و ارزش شد و نبود بدن از ارزش آن نمی‌کاهد. همان‌گونه که مقام ابراهیم[1] در مسجد الحرام دارای ارزش و تقدس است، ...
  • آیا ازدواج موقت با سنی بدون اجازه پدرش جایز است؟
    27041 Laws and Jurisprudence 1388/05/24
    اسلام برای بر آورده شدن نیازهای زن و مرد، چهارچوب ازدواج (دائم و موقت) را معین کرده است اما ازدواج موقت به ازدواجی گفته می شود که بین زن و مردی که هیچ مانعی از ازدواج نداشته باشند و با رضایت طرفین، همراه مهر معین تا زمان ...
  • آیا مداحی و قرائت قرآن برای افراد خوش صدا، وظیفه ای شرعی است؟
    10718 دیگر موارد 1389/06/18
    اموری از قبیل قرائت قرآن، مداحی، دعا و اذان گرچه واجب نیستند، اما مستحب و بسیار پسندیده می باشند. از طرفی از نظر اسلام همه اعمال و عبادات و فعالیت های دینی و مذهبی انسان در صورتی از اجر و پاداش معنوی برخوردارند که با قصد قربت و تنها ...
  • آیا روایتی داریم که بیان کند در زمان بردن نام امام زمان (عج)، دستان خود را بر روی سر خود گذاشته و از جای بلند شویم؟
    33281 درایه الحدیث 1389/06/28
    بنابر تحقیقی که صورت گرفته مستند برخاستن و دست بر سر گذاشتن، دو روایت زیر است: 1. در روایت معروف دعبل خزاعى شاعر اهل بیت (ع)، آمده است که وقتى قصیده مشهوری را خدمت امام على بن موسى الرضا (ع) مى خواند، هنگامى که به ...
  • فرق بین «صراحت» و «ظهور» چیست؟
    14783 مبانی فقهی و اصولی 1390/12/22
    دلالت یک عبارت بر مقصود گوینده، گاهی آن قدر صریح است که احتمال خلاف در آن منتفی است. در این جا می گویند عبارت نص و صریح است، اما گاهی دلالت یک عبارت بر قصد گوینده صریح نیست، بلکه معانی متعدد از آن محتمل است، ولی در ...
  • مقصود از اخلاق صنفى چیست؟
    8686 معیار شناسی (دین و اخلاق) 1392/11/20
    اخلاق، علاوه بر جنبه عمومى آن‌که همه باید آن‌را رعایت کنند، گاه جنبه صنفى نیز دارد و در بعضى اصناف و اشخاص، تأکید بیشترى نسبت به آن شده است و به عبارتی برخى از موضوعات اخلاقی در برخی اصناف، نمود بیشتری دارد؛ مانند عدالت که حاکمان باید بیشتر ...