کد سایت fa59664 کد بایگانی 73335 نمایه دعاهایی برای عزت خواستن از خدا
طبقه بندی موضوعی درایه الحدیث
خلاصه پرسش
آیا دعایی وجود دارد که با استفاده از آن، از خداوند عزت و سربلندی در جامعه را بخواهیم؟
پرسش
دعای مخصوص عزیز و محترم بودن چیست؟
پاسخ اجمالی
اینکه انسان از خدا بخواهد که در دنیا سربلند بوده و عزتمندانه در میان جامعه زندگی کند، امر مطلوبی است، اما با این ضمیمه که نباید پیامد این سربلندی و عزت، غرور و تکبر باشد. در همین راستا در فرازهایی از دعاهای گوناگون، این خواسته مطرح شده است؛ مانند:
1. «وَ ذَلِّلْنِی بَیْنَ یَدَیْکَ، وَ أَعِزَّنِی عِنْدَ خَلْقِکَ، وَ ضَعْنِی إِذَا خَلَوْتُ بِکَ، وَ ارْفَعْنِی بَیْنَ عِبَادِکَ...»؛[1] بار خدایا، مرا در برابر خود ذلیل گردان و در نزد بندگانت عزیز دار. چون با تو خلوت کنم، فروتنیم بخش و در میان بندگان خود سرفراز دار.
2. «...بسم الله اللهم ارفع ذکری و أعل شأنی و أعزنی بعزتک و أکرمنی بکرمک بین یدیک و بین خلقک...»؛[2] به نام خدا، خدایا مرا بلند آوازه گردان، شأن مرا بالا ببر، به عزت خودت عزیزم گردان، به کرم خویش مرا در پیشگاه خود و مردم گرامی دار.‏
3. «...یَا عَزِیزَ الْعِزِّ فِی عِزِّهِ مَا أَعَزَّ عَزِیزَ الْعِزِّ فِی عِزِّهِ یَا عَزِیزُ أَعِزَّنِی بِعِزِّک...‏»؛[3] اى که در عزّت خود عزیزى، چقدر عزیز است کسى که در عزّت خود عزیز است! مرا با عزّت خود عزیز گردان.‏

[1]. على بن الحسین(ع) ، امام چهارم، الصحیفة السجادیة، ص 228، قم، دفتر نشر الهادى، چاپ اول، 1376ش.‏
[2]. على بن موسى، امام هشتم(ع) ‏، فقه الرضا(ع) ، ص 395، مشهد، مؤسسة آل البیت(ع) ، چاپ اول، 1406ق.‏
[3]. شیخ صدوق، عیون اخبار الرضا(ع)، محقق، مصحح، لاجوردی، مهدی، ج ‏1، ص 62، تهران، نشر جهان، چاپ اول، 1378ق.