کد سایت fa42903 کد بایگانی 52702 نمایه نام میوه‌هایی در قرآن
طبقه بندی موضوعی تفسیر
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
نام چه میوه‌هایی در قرآن آمده است؟
پرسش
نام چه میوه‌هایی در قرآن آمده است؟
پاسخ اجمالی
گرچه در نگاهی کلّی، تمام میوه‌ها نعمتی الهی بوده و خداوند با تعبیراتی چون «فاکهة»، «فواکه» و ... آنها را به بشر یادآوری می‌کند، اما نام برخی محصولات کشاورزی از جمله میوه‌ها نیز به صراحت در قرآن وجود دارد:
1 و 2. انجیر و زیتون: «وَ التِّینِ وَ الزَّیْتُونِ»؛[1] قسم به انجیر و زیتون.[2]
3. خرما: «وَ هُزِّی إِلَیْکِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُساقِطْ عَلَیْکِ رُطَباً جَنِیًّا»؛[3] و این تنه نخل را به طرف خود تکان ده، رطب تازه‌اى بر تو فرو می‌ریزد.
4. انار: «فیهِما فاکِهَةٌ وَ نَخْلٌ وَ رُمَّانٌ»؛[4] در آنها میوه‌هاى فراوان و درخت نخل و انار است.
5. انگور: «فَأَنْبَتْنا فِیها حَبًّا وَ عِنَباً وَ قَضْبا»؛[5] و در آن دانه‌هاى فراوانى رویاندیم. و انگور و سبزى بسیار.
6. خیار: «وَ إِذْ قُلْتُمْ یا مُوسى‏ لَنْ نَصْبِرَ عَلى‏ طَعامٍ واحِدٍ فَادْعُ لَنا رَبَّکَ یُخْرِجْ لَنا مِمَّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ مِنْ بَقْلِها وَ قِثَّائِها وَ فُومِها وَ عَدَسِها وَ بَصَلِها...»؛[6] و [به خاطر بیاورید] زمانى را که گفتید: «اى موسى! هرگز حاضر نیستیم به یک نوع غذا اکتفاء کنیم! از خداى خود بخواه که از آنچه زمین می‌رویاند، از سبزیجات و خیار و سیر و عدس و پیازش، براى ما فراهم سازد».
7. موز: «وَ طَلْحٍ مَنْضُودٍ»؛[7] و درخت‌هاى موز که میوه‌اش خوشه خوشه روى هم چیده است.

[1]. تین، 1.
[3]. مریم، 25.
[4]. الرحمن، 68.
[5]. عبس، 27 - 28.
[6]. بقره، 61.
[7]. واقعه، 29.