کد سایت fa2519 کد بایگانی 121 نمایه دکتر على شریعتى از نگاه امام خمینی
طبقه بندی موضوعی اندیشه های امام خمینی (ره)
اصطلاحات علی شریعتی
گروه بندی اصطلاحات شخصیت‌ها
خلاصه پرسش
نظر امام خمینی(ره) راجع به دکتر على شریعتى چیست؟
پرسش
نظر امام خمینی(ره) راجع به دکتر على شریعتى چیست؟
پاسخ اجمالی

در خصوص نظر امام خمینى(ره) در مورد دکتر على شریعتى آنچه به عنوان آثار مکتوب ایشان در دست ما است، حکایت از این دارد که امام راحل در نفى و اثبات ایشان مطلبى را به صراحت و ذکر نام دکتر شریعتى بیان نکرد. البته وی از کسانى که مجلسى را نوکر صفویه فرض می‌کنند،[1] انتقاد می‌کند. در مواردى هم مردم و بالأخص دانشجویان را از وارد شدن در اختلافات امثال دکتر شریعتى و... بر حذر می‌دارد.[2] نیز سخنان فراوانى در خصوص نظریه اسلام منهاى روحانیت بیان فرمود و اساس این تفکر را خیانت و فکر غربى و استعمارى می‌داند.[3]

لازم به ذکر است که تحقیقات لازم در این زمینه صورت گرفته است و حتى از مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) در رابطه با این مسئله سؤال شد و آنها هم چیزى بیشتر از این مطالب نگفته اند.

گفتنی است که در خصوص نفى و یا تأیید دکتر على شریعتى توسط امام خمینى، مطالبى از سوى موافقان و مخالفان مطرح گردید که بنابر گفته و سفارش آن رهبر فقید، به دلیل رسمیت نداشتن و...، قابل نقل و استناد نیست.

[1]. صحیفه نور، ج 3، ص 240.

[2]. همان، ج 2، ص 250؛ ج 6، ص 29؛ ج 6، ص 22؛ ج 8، ص 74؛ ج 1، ص 227.

[3]. همان، موضوعات اسلام و روحانیت، که به دلیل کثرت موارد از ذکر جزئیات خوددارى می‌شود.