گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • زندگی‌نامه عائذ بن مجمع که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، را بیان نمایید.
    2320 تاريخ بزرگان 1399/06/11
    از جمله‌ی افرادی که توانست جان خود را روز عاشورا در راه مکتب امام حسین(ع) فدا کرده و به همراه پدرش به فیض شهادت رسیده و نام خویش را در میان شهدای کربلا ثبت کند، عائذ بن مُجَمِّع‏[1] (مَجْمَع‏)[2] بن عبدالله عائذی ...
  • نام اولین فرد از جنیان که آفریده شد، چیست؟
    34646 حدیث 1399/12/30
    ابتدا باید گفت که واژه‌ی «جانّ» در قرآن کریم چندین مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است:«وَ خَلَقَ الْجَانَّ مِنْ مارِجٍ مِنْ نارٍ»؛[1] و جانّ را از شعله‏های مختلط و متحرّک آتش خلق کرد! همچنین می‌فرماید: «وَ الْجَانَّ خَلَقْناهُ مِنْ قَبْلُ ...
  • معنای قاعده ولایت حاکم بر ممتنع چیست؟
    15293 Laws and Jurisprudence 1390/10/25
    تعریف روشن و مختصر قاعده این است که حاکم مسلمانان در مورادی که شخصی از پرداخت حقوقی(به معنای عام آن) که بر عهده دارد امتناع می کند، حاکم او را مجبور به ادای حقی که بر عهده دارد می کند.   گذرى نه چندان طولانى و عمیق، ...
  • آیا اثر به جا مانده از صابون ضرری به غسل و وضو می رساند؟
    32014 Laws and Jurisprudence 1389/01/28
    توجه شما را به سؤالی مشابه که از مقام معظم رهبری استفتاء شده است جلب می کنیم:سؤال: گاهى اثر گچ یا صابون بعد از غسل کردن در اطراف ناخن‏هاى دست و پا مشاهده مى‏شود که در حمام هنگام غسل دیده نمى‏شد، ولى بعد از خروج از حمام و ...
  • آیا گذاشتن قرآن و کتاب‌های دینی در طبقات پایین قفسه کتاب، میز تلویزیون و.. اشکال دارد؟
    6020 احترام به نام خدا، قرآن، پیشوایان 1399/06/26
    اگرچه قرار دادن قرآن - و نیز کتب روایات معصومان(ع) - در طبقات بالای یک قفسه یا بالاتر از دیگر وسایل - به نیّت احترام به این کتب مقدس- کاری نیکو و پسندیده است، ولی قرار دادن قرآن در طبقات پایین‌تر، الزاماً به معنای بی‌احترامی به آن نیست ...
  • این‌که گفته می‌شود که خداوند جامع اضداد است معنایش چیست؟
    23488 صفات واجب 1393/03/13
    جامع اضداد بودن خداوند را به دو صورت می‌‌توان توصیف کرد: ۱. بیان ساده‌اش این است که اضداد به لحاظ برداشت ما از صفات خداوند است؛ و گرنه در ذات و صفات خداوند اضداد وجود ندارد؛ زیرا خداوند در ذات خود بسیط است؛ مرکب نیست تا چه رسد ...
  • آیا ماه مبارک رمضان ماه مناسبی برای باردار شدن است؟
    27482 Laws and Jurisprudence 1387/07/06
    از نظر اسلام عمل زناشویی و نزدیکی با همسر در روزهای ماه مبارک رمضان تنها برای افراد روزه دار حرام و موجب بطلان روزه آنها می شود.[1] اما برای کسانی؛ مثل مسافر و مریضی که شرعا روزه بر آنها واجب نیست اشکالی ندارد.[2] بنابراین، باردار شدن ...
  • آیا جایز است در نماز جماعت به امام سنی مذهب اقتدا کرد؟
    33837 گوناگون 1392/08/01
    شرکت در نماز جماعت اهل سنت و اقتدا به آنها اشکالی ندارد و در برخى اخبار معتبره وارد شده که هر کس در صف اول نماز آنان شرکت کند، مانند کسى است که در صف اول، پشت سر رسول خدا (ص) نماز خوانده است.[1]اما در صورت امکان، باید ...
  • خمس چیست؟ و بر چه مواردی تعلق می گیرد؟
    454142 Laws and Jurisprudence 1391/04/17
    خمس در لغت به معنای یک پنجم است و در اصطلاح فقه عبارت است از: پرداخت یک پنجم در آمدی که از راه زراعت، صنعت، تجارت، پژوهش و یا از راه های کارگری و کارمندی به دست می‌آید.خمس یکی از فریضه های اسلامی است ...
  • چرا سوره «الرحمن» را عروس قرآن می‌گویند؟
    49212 تفسیر 1394/01/19
    پیامبر اسلام(ص) فرمود: «هر چیزی عروسی دارد و عروس قرآن سوره "الرحمن" است».[1] امام کاظم(ع) نیز روایتی به همین مضمون از پدران بزرگوار خود نقل کرده است.[2] لازم به ذکر است که واژه «عروس» اگرچه در زبان فارسى ...