گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • آیا پیامبر اسلام(ص) فرمود: من در بهشتم و علی کلید آن است؟
    6603 درایه الحدیث 1392/03/22
    آنچه مشهور است؛ این است که پیامبر اکرم(ص) فرمود: «أنا مدینة العلم و علی بابها»؛[1] من شهر دانشم و علی کلید آن است. اما با تعبیری دیگر روایتی تقریباً مشابه آنچه در پرسش مطرح شده وجود دارد، و آن روایت چنین است: « ... ...
  • شأن نزول سوره ناس و مراد از عبارات «رب الناس»، «ملک الناس» و «إله الناس» در این سوره چیست؟!
    43457 تفسیر 1393/10/17
    سوره «ناس» آخرین سوره قرآن است. برخی از مفسران، محل نزول آن‌را مکه دانسته‌اند.[1] برخی دیگر معتقدند این سوره در مدینه نازل شد.[2] روایاتی نیز در وجه این نام‌گذاری نقل شده است.[3] در برخی منابع تعبیری ...
  • راه‌های آگاه شدن از احوال اموات در برزخ چیست؟
    307000 غایت شناسی 1386/04/25
    عالم برزخ حد فاصل بین دنیا و قیامت است که احکام و نظام مخصوص به خود را دارد.انسان تا زمانی که در دنیا مادی است با ابزار مادی، توانایی برقراری ارتباط با اهالی برزخ را ندارد و تنها از طریق معصومین (انبیا و امامان) با مراجعه به کلمات ...
  • در دین اسلام عقل و عقلانیت چه جایگاهی دارد؟
    25398 عقل، علم، حکمت 1387/07/11
    نخست برای روشن شدن مطلب شایسته است، به بعضی از تصورات و برداشت‌های اشتباه دربارۀ مسائل دینی پرداخته شود. مانند آنچه که در این‌جا مطرح شده است.اولاً: در کجا و در کدام منبع دینی آمده است که کشتن فرزند به دست پدر جایز است؟!این ...
  • در فقه و حقوق، «قسامه» به چه معنا است و چه مستنداتی دارد؟
    8789 احکام قضایی 1394/04/14
    معنای «قسامه»؛ سوگندهایی است که تعداد زیادی از بستگان مقتول آن‌را اقامه می‌کنند. مبدأ تشریع قسامه، زمان پیامبر اسلام(ص) بود. حکمت آن، محفوظ ماندن خون مسلمانان و احتیاط در مسائل مربوط به خون و خونریزی است. مبانی و مستندات قسامه، روایات و نیز اجماع فقها است. ...
  • چرا پیامبر(ص) در عربستان ظهور کرد؟
    38752 بیشتر بدانید 1392/01/14
    در ابتدا باید گفت اگر پیامبر(ص) در هر جای دیگری از جهان خاکی نیز ظهور می‌کرد، همین پرسش مطرح بود! اما شاید بتوان دلایلی را برای این امر محتمل دانست. 1.از آنجا که هدف اصلی پیامبر اسلام تثبیت و گسترش دین اسلام و در نهایت تشکیل یک حکومت ...
  • تفسیر آیات 37 تا 39 سوره هود چیست؟ آیا حضرت نوح(ع)، بعد از طوفان به مسخره کردن کفار پرداخت؟!
    19022 تفسیر 1392/04/09
    این آیات، به طور خلاصه به داستان ساختن کشتی توسط حضرت نوح(ع) اشاره می‌کند. قوم نوح(ع) به‌جاى این‌که یک لحظه با مسئله دعوت نوح به طور جدى برخورد کنند و حداقل احتمال دهند که ممکن است این همه اصرار نوح(ع) و دعوت‌هاى مکررش از وحى الهى سرچشمه گرفته، ...
  • وحى چیست و چگونه بر پیامبران نازل می‌شد؟
    42468 وحی 1386/01/28
    «وحى» در لغت به معناى اشاره سریع است که می‌تواند از جنس کلام، یا از باب رمزگویى، یا به صورت صوت مجرّد از ترکیب، یا به صورت اشاره و امثال آن باشد. معانى و استعمالات متفاوت این کلمه در قرآن کریم ما را به چند نکته، توجه می‌دهد: ...
  • نتیجه فلسفه غرب چیست؟ و آیا می‌توان با عمل بر مبنای این فلسفه نجات یافت؟
    5517 غایت شناسی 1397/07/21
    1. «فلسفه غرب» بر خلاف اصطلاحاتی؛ نظیر «فلسفة الئائی» ( (Eleatic یا «فلسفه تومیستی»، یک مکتب فکری واحد که دارای پیروانی(با اختلاف نظرهای اندک) باشد به شمار نمی‌رود؛ بلکه مفهومی عام است که به مکاتب و جریان‌های فکری گوناگون فلسفی و نیز آرای خرده فلاسفه ساکن کشورهای اروپایی و ...
  • آیا نگهداری از پرندگان در قفس از لحاظ اخلاقی و شرعی اشکالی ندارد؟
    88904 حدیث 1396/07/25
    با این‌که در برخی موارد، نگهداری پرندگان و برخی حیوانات دیگر در قفس، چندان کار اخلاقی به نظر نمی‌رسد اما اگر رفتار مناسبی با آنان شود، شاید زندگی در قفس برای برخی پرندگان و دیگر جانداران مناسب‌تر از فضای آزاد باشد؛ چرا که ممکن است بر اثر کم‌غذایی و دیگر ...