خرید و فروش خانه های بدون سند و ساخت و سازهای بدون مجوز شهرداری چه حکمی دارد؟
پرسش
خرید و فروش خانه های بدون سند چه حکمی دارد؟ ساخت و سازهای بدون جواز و مجوز شهرداری چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در هر صورت رعایت قوانین و مقررات نظام اسلامى‌ واجب است و تخلف از قوانین جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه بر خلاف مقررات مربوطه باشد جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چنانچه از مالک واقعی و شرعی آن باشد مانعی ندارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1.خرید و فروش خانه های بدون سند در صورتی که منع قانونی نداشته باشد، جایز است.

2.ساخت و ساز بدون جواز شهرداری اگر با منع عملی شهرداری مواجه است، خالی از اشکال نیست.