آیا می توان بدلیل ترس از آینده مالی،خمسی را که بدهکارم به صورت قسطی در طی یکسال (تا قبل از سال خمسی بعد) پرداخت کنم؟
پرسش
آیا می توان بدلیل ترس از آینده مالی،خمسی را که بدهکارم به صورت قسطی در طی یکسال (تا قبل از سال خمسی بعد) پرداخت کنم؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

اشکالی ندارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1.پرداخت خمس قبل از گذشت یک سال واجب نیست؛ ولی اگر پرداخت شود، کافی است و نیاز به پرداخت مجدد نیست.

2.اگر خمس بدهکار باشید، باید آن را بر طبق قراری که با مجتهد جامع الشرایط یا وکیل وی گذاشته اید، پرداخت کنید و اگر چنین قراری وجود ندارد، باید در اولین زمان ممکن تمام آن را پرداخت کنید و اگر این امر مقدور نیست، آن مقدار را که مقدور است پرداخت نمایید.