کد سایت fa11476 کد بایگانی 11574 نمایه رابطه با نامحرم بدون قصد لذت جهت ازدواج
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|گوناگون
خلاصه پرسش
رابطه با نامحرم بدون هیچ نوع حسّی جز با دید برادری جهت ازدواج چه حکمی دارد؟
پرسش
حکم رابطه با نامحرم بدون هیچ نوع حسّی جز با دید برادری برای رسیدن دو نفر انسان مذهبی به هم جهت ازدواج با یکدیگر چیست؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر بدون قصد لذت و به دور از حرف هایى باشد که مهیّج شهوت است، و مفسده اى هم بر آن مترتب نشود، فى نفسه مانعى ندارد؛ در غیر این صورت جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتى که جهات شرعیّه مراعات شود، و به جز آن دو نفر شخص ثالثى نیز وجود داشته باشد، یا امکان ورود دیگرى بدون اجازه آنها باشد، و سخنان عادى و معمولى باشد، اشکال ندارد و در مورد گفتگو و مراودت دختر و پسر، در صورتى که به قصد ازدواج باشد به مقدارى که جهت ازدواج لازم است اشکالى ندارد؛ البته با رعایت شرایط و ضوابط شرعى.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

از قضیه شخصیه اطلاعی ندارم. به طور کلی رابطه با نامحرم که توأم با نظر باشد گر چه با قصد ریبه نباشد جایز نیست.

برای آگاهی بیشتر نمایه های زیر را مطالعه نمایید:

1. «ارتباط با نامحرم قبل از ازدواج»؛ سؤال 1407  (سایت: 1427) .

2. «آثار نگاه با لذّت و شهوت به نامحرم»؛ سؤال 11469 (سایت: 11418) .

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.