به غیر از منزل مسکونی مان دارای دو قطعه زمین نیز می باشیم. آیا پس از فروش باید خمس آنها را پرداخت کرد؟
پرسش
با نام خدا و عرض سلام و تشکر؛ به غیر از منزل مسکونی مان دارای دو قطعه زمین نیز می باشیم. آیا پس از فروش باید خمس آنها را پرداخت کرد؟ آیا درحال حاضر هم می توان اقدام نمود؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر از درآمد کسب برای تجارت و افزایش قیمت خریداری شده باشد و بعد از سال خمسى فروخته شود، پس از فروش باید خمس آن داده شود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

اکنون می توانید برای پرداخت خمس اقدام کنید، ولی اگر در زحمت هستید می توانید پس از فروش آنها بلافاصله بپردازید.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر از زمان مالکیت زمین یک سال بگذرد، به یک پنجم آن زمین خمس تعلّق می گیرد، و باید ارزش یک پنجم آن به قیمت روز به عنوان خمس پرداخت شود، چه زمین فروخته شود و چه چنین امری اتفاق نیافتد، البته اگر بعد از آن تاریخ – یعنی پرداخت خمس – افزایش ارزشی برای زمین حاصل شود به آن ارزش اضافه شده پس از گذشت یک سال خمس تعلّق می گیرد.

لینک به سایت استفتائات

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.