بعضی از سایت های تبلیغاتی وجود دارد که از طریق سایت هایشان کسب درآمد می کنند آیا این جایز است؟
پرسش
بعضی از سایت های تبلیغاتی ( اعم از ایرانی و خارجی ) وجود دارد که به ازای کلیک کردن اعضای سایت بر روی تصویر تبلیغاتشان و هم چنین دریافت و مطالعه ایمیل های آنان و نیز عضویت در سایت هایی که آنان معرفی می کنند، اعضاء مبلغی پرداخت می کنند، و آنها کسب درآمد می کنند سؤال بنده این است که آیا دریافت چنین مبلغی ، برای اعضای این سایت ها جایز است؟
پاسخ اجمالی

پاسخ های زیر از دفاتر مراجع دریافت شده است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

اگر بازدید از سایت‌هاى تبلیغاتى، موجب ترویج فساد از قبیل نشر اکاذیب و ارائه مطالب باطله نباشد و مبلغ دریافتى بعنوان هدیه باشد، بازدید از سایت‌ها و دریافت مبلغ مذکور اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

اگر تبلیغات مشروعی باشد اشکالی ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

در صوتی که اخذ این مبالغ با توافق و اطلاع و رضایت کاربران باشد و استفاده درجهت حرام مانند تبلیغات ضد اخلاقى و یا ضد دینى نباشد مانعى ندارد.