شخص کثیرالسفری که نمازش را باید کامل بخواند، اگر به شهر دیگری غیر از محل کار خود مسافرت کند، نمازش کامل است یا شکسته؟
پرسش
من ساکن کرج هستم و هر 5 روز هفته، به قصد محل کار به تهران مسافرت می‌کنم و می‌دانم که کثیرالسفر هستم و نمازم را باید کامل بخوانم. سؤالم این است که حال که کثیرالسفر هستم، اگر به جای دیگری غیر از تهران نیز سفر کنم نمازم را باید کامل بخوانم یا شکسته؟
پاسخ اجمالی

پاسخ‌گویی به مسائل فقهی فرع بر آن است که مرجع تقلید کاربر محترم مشخص شود، تا بر طبق نظر مرجع تقلید او پاسخ گفته شود. در عین حال ما نظر مقام معظم رهبری را در این مسئله متذکر می‌گردیم:

"اگر مسافرت به خاطر کاری که هر روز برای آن سفر می‌کنید نباشد حکم سفر شغلی را ندارد، ولی اگر سفر به خاطر شغلی باشد که در محل کار دارید، باعث تغییر حکم سفر شغلی نمی‌شود و نماز تمام و روزه صحیح است.[1]

[1]. خامنه‌ای، سید علی، رساله اجوبة الاستفتائات، ص139، سؤال 645. «من کارمند یکى از ادارات دولتى شهر هستم. فاصله بین محل کار و محل سکونتم حدود سى و پنج کیلومتر است که هر روز این مسیر را براى رسیدن به محل کارم طى می‌کنم. اگر براى کار خاصى قصد کنم چند شب در شهر بمانم، نمازم چه حکمى دارد، آیا واجب است نماز را تمام بخوانم یا خیر؟ به عنوان مثال هنگامى که در روز جمعه براى زیارت اقوام به شهر سمنان مسافرت می‌کنم، آیا واجب است نمازم را تمام بخوانم یا خیر؟

 جواب: اگر مسافرت به خاطر کارى که هر روز براى آن سفر می‌‏کنید، نباشد، حکم سفر شغلى را ندارد، ولى اگر سفر به خاطر شغلى که در محل کار دارید، باشد و در ضمنِ آن، اعمال خاصى از قبیل دیدن اقوام و دوستان را هم انجام می‌‏دهید و گاهى یک یا چند شب هم در آن‌جا می‌‏مانید، باعث تغییر حکم سفر شغلى نمی‌‏شود و نماز تمام و روزه صحیح ‏است.