اشعار عمار به هنگام بنای مسجدی که پیامبر (ص) می ساخت، چه بوده است؟
پرسش
اشعار عمار به هنگام بنای مسجدی که پیامبر (ص) می ساخت، چه بوده است؟
پاسخ اجمالی

مجلسی در بحار الانوار می نویسد: هنگامی که رسول خدا (ص) به همراه یارانش در حال ساخت مسجد بودند، یکی از صحابه با لباس شیک و ژست خاص، از آن جا می گذشت، عمار بن یاسر با دیدن این صحنه اشعاری را سرودند که بدین مضمون است: هرگز مساوی نیستند کسانی که بنای مسجد می گذارند و در آن مکان به رکوع و سجده می پردازند با کسانی که اهل عناد و دشمنی اند و از نشستن گرد و غبار بر لباس فاخر خود پرهیز می کنند.[1]

ابن هشام نیز در کتاب سیره ی خود اشعار عمار یاسر را با همین مضمون نقل کرده است.[2]

[1] لایستوی من یعمر المساجدا                   یظل فیها راکعا وساجدا

ومن تراه عاندا معاندا                                 عن الغبار لایزال حائدا

نک: بحارالأنوار ج 30، ص238.

[2] السیرة النبویة، ج 2، ص 142.