چرا نفقه زن فقط در شرایطی خاص به وی تعلق می‌‌گیرد؟
پرسش
چرا نفقه زن فقط در شرایطی خاص تعلق می‌‌گیرد؟ مگر یک زن مسلمان خود دارای روزی نیست؟ مثلاً اگر تمکین خاص داشته باشد، در حالی‌که این امر مسئله‌ی مهمی نیست.
پاسخ اجمالی
1. خداوند روزیِ خود را از راه‌ها و وسایل مختلف به بندگان می‌رساند که یکی از آن راه‌ها برای زنی که ازدواج کرده است، می‌تواند همسر وی باشد؛ یعنی مرد وسیله‌ای است برای تأمین روزی و مخارج زندگی زن.
2. همان خدایی که تأمین نیازهای خانواده را بر دوش مرد قرار داده است، بر اساس مصالح و شناخت از روحیه زن و مرد (که مخلوق او می‌‌باشند)، برای زن نیز وظایفی (از جمله تمکین خاص وی از شوهر) قرار داده است.
3. شاید مسئله مذکور برای شما چندان اهمیت نداشته باشد، اما باید توجه داشت که هر مرد و زنی جهت داشتن یک زندگی ایده‌آل، نیاز به آرامش فکری و روحی دارند که اسباب و زمینه‌های آن باید فراهم گردد و یکی از این زمینه‌ها داشتن ارتباط زناشویی مناسب است و شاید این امر نسبت به آقایان شدت بیشتری پیدا ‌کند.
4. وجود این شرط، برای تعلق نفقه، موجب می‌شود بانوان به این مسئله‌ی اهتمام بیشتری داشته و در نتیجه مردان جهت تأمین نیاز خاص خویش به انحراف کشیده نشوند.