کد سایت fa4730 کد بایگانی 4032 نمایه شهادت دو یهودی به مسلمان شدن کسی
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|گواهی و اقرار
اصطلاحات یهود
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا شهادت دو نفر یهودی به مسلمان شدن فردی مورد قبول است؟
پرسش
دو نفر یهودى به مسلمان شدن یک یهودى شهادت مى‏دهند، آیا شهادتشان قبول است؟ دو نفر نصرانى شهادت مى‏دهند که یک فرد نصرانى، یا یهودى، یا مجوسى مسلمان شده است شهادت این دو نفر چگونه است؟
پاسخ اجمالی

سؤال مذکور به دفاتر چند تن از مراجع ارسال شد. و پاسخ های آنان به شرح زیر می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

در فرض مذکور شهادت آنها کفایت نمی کند، مگر اینکه خود شخص اقرار کند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

در شاهد عدالت شرط است البته در بعضى از امور وثاقت شاهد کافیست و این شهادت اصطلاحى نمی باشد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

این شهادت ها قبول نیست، مگر اینکه سبب علم شود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی):

در مفروض سؤال شهادت غیر مسلمان اعتباری ندارد. بلی آنها مأخوذ به اقرار به مسلمانی آن شخص می باشند.

نظر حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) چنین است:

در شهادت مصطلح «ایمان» (یعنی تشیع اثنی عشری) شرط می باشد. با این وصف، شهادت های مزبور اعتبار شرعی ندارد مگر اینکه شخص مزبور اقرار کند یا شهادت های مزبور منتهی به علم و یقین شود.