تاریخچه عکس و تمثال پیامبر اسلام (ص)را بیان کنید.؟ آیا کشیدن عکس و هدیه دادن آن از نظر شرعی اشکال دارد؟
پرسش
اخیرا در کشور ما اندونزی یک رویداد جدید اتفاق افتاد. اتهامی بر شخصی وارد کردند که وی حامل و پخش کننده عکس پیامبر(ص) در اندونزی است و طبق نظر علما منطقه، کشیدن عکس پیامبر به معنی توهین به پیامبر اسلام است. لذا پخش این عکس ممنوع و حرام می باشد. و حامل این عکس باید محاکمه بشود.
پرسشی که بنده خدمت سرور عزیز مطرح کنم راجع به تاریخچه این عکس است و آیا کشیدن عکس و هدیه دادن آن از نظر شرعی اشکال دارد؟ آیا می شود استدلالی در برابر این اتهام اقامه کنیم ؟ اصلا من و حامل آن عکس معتقد نیستیم که این عکس واقعاً عکس خود پیامبر است؟ از بذل عنایتی که می فرمایید بشیار متشکرم
پاسخ اجمالی

سؤال شما در دو جنبه تاریخی و حکم شرعی پاسخ داده می شود. از جنبه تاریخی این گونه تصاویر به خصوص تصویر پیامبر گرامی اسلام (که مورد سؤال شما است)، قطعیت تاریخی ندارد و تنها صرف یک انتساب است. [1] و همان گونه که در استفتاءات مراجع محترم تقلید می آید [2] اگر داشتن این گونه عکسها موجب هتک حرمت شود ( چه هتک حرمت صاحبان عکس یا مذهب تشیع)، نگه داری و (هدیه) دادن آن جایز نمی باشد.

[1] بحث کاملی درباره تصاویر معصومین (ع) و پیامبر اسلام(ص) و صحت انتساب آن، را می توانید در سایت حوزه نت مشاهده کنید.

[2] برای دیدن استفتاءات درباره این موضوع به سؤال 635 (سایت: 694) رجوع کنید.