آیا با بدن نجس می توان خرید کرد؟
پرسش
آیا با بدن نجس می توان خرید کرد؟ یعنی وسیله، موبایل، لباس، کفش و... خرید؟
پاسخ اجمالی

خرید و فروش با بدن نجس اشکال ندارد و در خود معامله دخالتی ندارد. درباره خرید و فروش، در رساله های توضیح المسائل مراجع تقلید، شرایطی بیان شده است که در هیچ کدام از این شرایط، پاکی بدن شرط نیست.[1] پس، خریدن لباس، کفش و ... با بدن نجس اشکال ندارد.

اما اگر چیز پاکى؛ مانند روغن و نفت که آب کشیدن آن ممکن نیست نجس شود، چنانچه مثلاً روغن نجس را براى خوردن به خریدار بدهند معامله باطل و عمل حرام است و اگر براى کارى بخواهند که شرط آن پاک بودن نیست؛ مثلاً بخواهند نفت نجس را بسوزانند، فروش آن اشکال ندارد.[2]

و اگر نجاست به جنسی که می خواهد بخرد، سرایت کرده و بخواهد با آن مثلاً نماز بخواند، باید آن را پاک گرداند، ولی معامله را باطل نمی گرداند.

[1] . توضیح المسائل مراجع، ج2، ص 197، م 2055، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ یازدهم، 1384ش.

[2] . توضیح المسائل مراجع، ج2، ص 201.