کیفیت خواندن نمازهای مستحبی چگونه است؟
پرسش
با عرض سلام و تحیت؛ می دانیم که نمازهای مستحبی را می توان در همه حال اعم از خوابیده ، نشسته ، پیاده روی ، سوار بر وسیله نقلیه و ... خواند ، سوالات بنده به شرح ذیل می باشد :
1- آیا می توان نمازهای مستحبی را با امکان خواندن به صورت نشسته و رو به قبله بودن ، به اختیار و به دلخواه به صورت خوابیده خواند ؟
2- در صورت مجاز بودن سوال فوق ، کیفیت خوابیدن باید چگونه باشد ؟ ( از نظر به پشت خوابیدن یا به پهلو خوابیدن و همچنین رو به قبله بودن صورت یا پا و ... و همچنین لازم بودن مراعات جهت قبله و یا غیر ضروری بودن آن) .با تشکر فراوان.
پاسخ اجمالی

پاسخ مراجع محترم تقلید از این قرار است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

1.محل اشکال است و جایز است رجاءً بخواند

2.باید در صورت امکان بر پهلوی راست بخوابد به گونه ای که رو به قبله باشد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتیکه می توانید نشسته بخوانید احتیاط آن است که خوابیده نخوانید و در صورتیکه ناچارید خوابیده بخوانید، چنان بخوانید که صورت و سینه شما رو به قبله باشد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1. بله

2. مراعات قبله لازم نیست.