کد سایت fa11714 کد بایگانی 9482 نمایه استمناء در شب ماه رمضان و انجام تیمم قبل از اذان صبح
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|تیمم|جنابت
خلاصه پرسش
اگر کسی در شب ماه رمضان، استمناء کرده و قبل از اذان صبح تیمم کند، آیا روزه آن روز صحیح است؟
پرسش
الآن شب ماه رمضان و من یک اشتباه بزرگ کردم؛ خودم کاری کردم که از خودم منی بیرون بیاید، ولی قبل از اذان بعد از پاک شدن تیمم کردم ولی لباسم را نتوانستم عوض کنم؛ روزه من اشکال داره یا نه؟ لباسم خشک است؛ یعنی، اگر منی به آن خورده باشد، خشک شده است.
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1.استمناء، یعنی خارج کردن منی به وسیله خود یا امثال آن – غیر از ملاعبه با همسر دایم یا موقت – به عمد، حرام است. خارج کردن منی به هر شکل عمدی، در هنگام روزه باعث بطلان آن می شود و شخص باید روزه آن روز را تمام کند و سپس قضا نماید و کفاره ی افطار عمدی بپردازد.

2.اگر قبل از اذان صبح شخص جنب باشد، باید غسل کند و اگر زمان برای غسل نیست، باید تیمم کند.

3. نجاست به امور مختلف از جمله منی، هیچ ضرری به روزه نمی زند.

4.تماس شئ خشک با عین نجاست، مانند منی خشک شده، باعث انتقال نجاست و نجس شدن نمی شود.