1- شخصی نماز عشاء را با جماعت می خواند و بعد از پایان نماز جماعت ،نماز مغرب را خودش فرادی می خواند؛ آیا نماز عشای او که به جماعت خوانده صحیح است؟ ۲- شخصی خیال کرده نمازش قضا شده ولی بعد از اتمام نماز فهمیده قضا نبوده؛آیا نمازی که خوانده صحیح است؟ ۳- اگر در مورد سوال دوم وسط نماز بفهمد که هنوز قضا نیست باید چکار کند؟
پرسش
1- شخصی هنگام اقامه نماز جماعت عشاء وارد مسجد میشود و نماز عشاء را با جماعت می خواند و بعد از پایان نماز جماعت ،نماز مغرب را خودش فرادی می خواند ؛آیا نماز عشای او که به جماعت خوانده صحیح است؟ (با توجه به اینکه آنرا مقدم بر نماز مغرب کرد) ۲- شخصی خیال کرده نمازش قضا شده ولی بعد از اتمام نماز فهمیده قضا نبوده؛ آیا نمازی که خوانده صحیح است؟ ۳- اگر در مورد سوال دوم وسط نماز بفهمد که هنوز قضا نیست باید چکار کند؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

1- صحیح نمى‌باشد و لازم است نماز عشا را اعاده نماید.

2- به هر حال اگر به قصد انجام وظیفه فعلیه خوانده، صحیح است.

3- وظیفه‌اى ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

1ـ اگر از روی غفلت باشد اشکال ندارد.

2ـ اگر قصد ادای واجبی که فعلا ذمه او به آن مشغول است داشته باشد صحیح است.

3ـ مانند جواب سابق.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

1ـ این کار صحیح نیست و باید بعد از نماز مغرب، عشا را اعاده کند.

2و3ـ نماز را اعاده کند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی)

1- باید بعد از خواندن نماز مغرب، نماز عشاء خود را نیز اعاده کند.

2- در فرض سئوال اعاده لازم نیست.

3- از وقتی فهمیده به نیت ادائی ادامه دهد نماز صحیح است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1. باید بعد از نماز مغرب، نماز عشا را اعاده کند.

2. بله، صحیح است.

3. اگر از هنگام توجه، نیت ادا کند و نماز را ادامه دهد، این نماز صحیح خواهد بود.