آیا با سرمه می توان وضو گرفت یا غسل کرد؟
پرسش
آیا با سرمه می توان وضو گرفت یا غسل کرد؟
پاسخ اجمالی

در وضو و غسل نباید چیزی مانع رسیدن آب به اعضا و پوست بدن گردد. لذا اگر سرمه صرفاً در داخل چشم کشیده شود، به صحّت وضو و غسل ضرر نمی رساند، اما اگر به اطراف چشم یا در محل ابرو کشیده شود، باید دید که آیا دارای جِرم و مانع برای رسیدن آب به اعضای وضو یا غسل، است یا خیر؟

حال با توجه به این که این مسئله از مسائل اختلافی بین فقهاء نمی باشد، نظر شما را به استفتایی در همین باره از محضر آیت الله بهجت جلب می نماییم:

«اگر سرمه، چرب باشد به گونه‌اى که عرفاً مانع حساب شود و خارج از چشم کشیده شده باشد نه داخل آن و نیز یقین داشته باشد که قبل از غسل وجود داشته، باید غسل را اعاده نماید».[1]

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1]. بهجت، محمد تقى، استفتاءات، ج‌1، ص 232، نشر دفتر حضرت آیة الله بهجت، قم، اول، 1428 ق.