آیا مجامعت در ایام سوگواری جایز است؟
پرسش
با سلام، این جانب دچار بیماری ناباروری می باشم و از دارو استفاده می نمایم که طول دوره درمان 4 ماه به طول می انجامد که ماه های محرم و صفر نیز در آن قرار گرفته است. همچنین دکتر تاکید کرده که در این مدت الزاما باید یک شب در میان مجامعت صورت پذیرد تا نتیجه گیری گردد.
با توجه به ارادت این جانب به آقا امام حسین (ع)، دلم روا نمی دارد که در این ایام به این مسئله بپردازم . لطفا مرا راهنمایی فرمایید.
پاسخ اجمالی

مجامعت با همسر در غیر از ایام حیض و نفاس و در حال احرام و روزه یا موارد ثانوی دیگر حرام نمی باشد. «مجامعت در ماه های محرم و صفر و ایام شهادت و سوگواری حرمت شرعی ندارد، بلی این یک نوع احترام به پیشوایان دینی محسوب می شود، همچنان که معمولاً افراد در مرگ عزیزانشان به احترام آنها مدتی از مجامعت کناره می گیرد.

بنابراین کار شما چون اولا: با تجویز و تأیید پزشک است؛ ثانیاً: قصد جسارت و توهین ندارید؛ در نتیجه هیچ منع شرعی و عرفی ندارد. علاوه این که در بسیاری از موارد به واسطه ی ضرورت، حکم حرمت برداشته می شود.[1]

[1] الضرورات تبیح المحظورات. الحدائق الناضرة فی أحکام العترة الطاهرة، ج‏7، ص: 14.