اگر زن و شوهری شک کنند که دوره عادت ماهیانه زن شروع شده یا نه و دخول انجام بدهند چه حکمی دارد؟
پرسش
با سلام، اگر زن و شوهری مطمئن نباشند و شک کنند که زن دوره عادت ماهیانه اش شروع شده یا نه و دخول انجام بدهند چه حکمی دارد؟ و در صورت عدم اطمینان کامل از شروع دوره، برای بار دوم هم دخول را انجام بدهند حکمش چیست ؟ کفاره دارد یا ندارد؟ با تشکر.
پاسخ اجمالی

اگر قبل از ایام عادت شک در شروع قاعدگی پیدا شود، حکم به عدم آن می شود. اما اگر بعد از ایام عادت (در صورتی که ایام عادتش کمتر از ده روز باشد)، به علت دیدن نشانه هایی بر حائض بودنش،شک در پایان یافتن آن کند (که آن را ایام استظهار گویند)، حکم به حائض بودن زن می شود.

پس در فرض سؤال، نزدیکی با زن اشکالی ندارد.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

نزدیکى در زمان قاعدگى جایز نیست و موجب کفاره است ولى اگر علم به قاعدگى نباشد، وظیفه‌اى ندارید.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتی که خونی مشاهده نشود نزدیکی اشکالی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اگر شک در شروع عادت داشته باشند نزدیکی اشکال ندارد و کفاره هم ندارد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

تا زمانی که یقین به عادت پیدا نشده یا زن در ایام استظهار نیست نزدیکی اشکالی ندارد.  لینک به سایت استفتائات

[1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.