کد سایت fa2336 کد بایگانی 2207 نمایه منابع حدیثی پیرامون ولایت علی و ایرانیان
طبقه بندی موضوعی قرآن|تألیفات شیعی
خلاصه پرسش
منابع حدیثی پیامبر پیرامون ولایت علی و سندهایی در مورد ایرانیان که در کتب اهل سنت هم وجود داشته باشد معرفی بفرمایید.
پرسش
دوستی دارم عرب فلسطینی دانشجو که در ایران تحصیل می کند ظاهرا به تشیع علاقه مند شده مذهب خودش سنی شافعی است.
در مورد ولایت مولا علی و همچنین احادیث پیامبر در مورد ایرانیان به دنبال سندهای است که در کتب اهل سنت هم وجود داشته باشد. لطفا در مورد منابع مورد نظر راهنمایی بفرمایید. منابعی که ایشان بتواند به آن دسترسی داشته باشد.
پاسخ اجمالی

علاوه بر پاسخ سؤال 1523 (سایت: 2011) که عیناً برای این سؤال قابل استفاده است، برای نمونه می توان به برخی کتاب هایی که حقانیت شیعه را اثبات می کند و برای برادران سنی مذهب هم مفید است اشاره نمود:

1. الغدیر نوشته مرحوم علامه امینی که کتاب بسیار مفصل و معروفی است.

2. المراجعات کاری از مرحوم علامه سید شرف الدین موسوی عاملی. این کتاب بسیار مفید و قابل استفاده است و به حق از بهترین کتاب های مناظرات شیعه و سنی است. این کتاب مشتمل بر مباحثی است که میان علامه شرف الدین و شیخ سلیم بشری رئیس وقت دانشگاه بزرگ الازهر مصر واقع شده است. ایشان به طور کاملا مستدل و منطقی عقائد حقه امامیه را به نحوی ثابت کرده است که هر کس خواهان حق باشد راه را چنان روشن می بیند که هیچ عذری برای نپذیرفتن مذهب حق نخواهد داشت.

3. شب های پیشاور تألیف سلطان الواعظین.

این سه کتاب علاوه بر روان و قابل دسترس بودن؛ چون از متون و منابع دست اول اهل سنت استفاده می کنند، نتیجتا برای روشنگری و بیان حقیت آثار بسیار مفیدی هستند.

علاوه بر این که کتاب های متأخر دیگری وجود دارد که قابل استفاده هستند:

4. ثم اهتدیت (آن گاه هدایت شدم) نوشته دکتر محمد تیجانی تونسی.

5. شیعه در اسلام تالیف مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبائی.

6. سقیفه تالیف مرحوم علامه سید مرتضی عسگری.

7. محاضرات فی الالهیات، تالیف آیت الله جعفر سبحانی (بخش امامت).

8. کشف المراد فی شرح تجرید الاعتقاد (بخش امامت) تالیف مرحوم علامه حلی.

...و بسیاری از کتاب های اعتقادی فراوان شیعی دیگر که در باب امامت نوشته شده و به راحتی در ایران قابل دسترسی هستند.

در ضمن کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران استاد مرتضی مطهری جهت مطالعه توصیه می شود.