حکم دانلود فیلم و موزیک از اینترنت چیست؟
پرسش
آیا دانلود فیلم و موزیک از اینترنت گناه دارد و حرام است یا اشکالی ندارد؟
پاسخ اجمالی
اگر فیلم مبتذل و مستهجن، و موزیک از موارد موسیقی حرام باشد دانلود و نگاه کردن و گوش دادن به آن حتی با  اجازه صاحبان سایت ها و با پرداخت قیمت آنها حرام است، اما فیلم ها و موزیک هایی که دیدن و گوش کردن آنها جایز است باید با رعایت شرایطی که صاحبان سایت ها و پایگاه ها و در برخی موارد با پرداخت قیمت آنها دانلود شود در غیر این صورت سرقت محسوب شده و جایز نمی باشد.
ضمن اینکه پاسخ برخی مراجع معظم تقلید در زمینه سرقت از طریق اینترنت از سایت‌های کشورهایی که ما را تحریم کرده‌اند، به این شرح است:
دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):
سرقت به هر نحو که باشد جایز نیست.[1]
دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):
با توجه به این که این امور باعث بدنمایی چهرۀ مسلمین با ایمان می شود باید از این امور اجتناب کرد.[2]
برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:
نمایه: دزدی از غیر مسلمان، سؤال شماره 518 (سایت: 565).
نمایه: حق کپی رایت، سؤال 2540 (سایت: 2675).

[1]. استفتا کتبی از دفتر معظم له؛ بر گرفته از نمایه 3446.
[2]. استفتا کتبی از دفتر معظم له.