امکان پاک کردن لاک ناخن نباشد وظیفه وضوی جبیره است یا تیمم؟
پرسش
خانمی به ناخن خود نوعی لاک زده که از آن پاک نمی شود حال باید وضوی جبیره بگیرد یا تیمم؟
پاسخ اجمالی

سؤال مذکور را از دفاتر مراجع عظام استفتاء نمودیم که پاسخ های دریافت شده به شرح زیر می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

در فرض سؤال باید وضوى جبیره بگیرد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی):

اگر در جای وضو یا غسل چیزی چسبیده است که برداشتن آن ممکن نیست یا به قدری مشقت دارد که نمی شود تحمل کرد، باید به دستور جبیره عمل کند و احتیاطاً تیمم بنماید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

نماز با لاک ناخن باطل است وضو و غسل نیز باطل می باشد البته انجام کاری که باعث شود انسان نتواند وضو بگیرد یا غسل کند جایز نیست. بنابر این لازم است لاک را زائل کند و وضو بگیرد. در صورت تنگی وقت باید تیمم کند ولی فعل حرامی مرتکب شده زیرا انسان نمی تواند کاری کند که موجب اخلال در اداء فعل واجب باشد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

وضوی جبیره ای بگیرد.

نظر حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) بدین شرح می باشد:

وضوی متعارف جبیره ای در این فرض کافی است، هر چند احتیاط جمع بین وضو و تیمم است.

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

نمایه: لاک ناخن و وضوء، سؤال شماره 2448 (سایت: 2578).