آیا ارضای زن توسط شوهر در ایام حیض بدون دخول آلت اشکال دارد؟
پرسش
در چند روزی که زن حیض است دردهایی دارد که ناشی از گرفتن عضلات است، برخی ارضای زن را برای از بین رفتن این دردها مفید می دانند، اگر این ارضا توسط شوهر و بدون دخول آلت صورت گیرد حکمش چیست؟
پاسخ اجمالی
از جمله چیزهایی که بر فرد حائض حرام است؛ جماع کردن در فرج است، که این حکم شامل زن و مرد می‌شود. [1] اگر چه به مقدار ختنه گاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنه گاه را هم داخل نکند. این امر حتی در روزهایى هم که حیض زن قطعى نیست ولى شرعاً باید براى خود حیض قرار دهد نیز حرام است‏. و در صورتی که جماع در ایام حیض صورت گیرد می‌بایست طبق آنچه که در رساله های عملیه وارد شده است کفاره دهد. [2] ، [3]
شایان ذکر است، سایر لذت‌ها برای زن و شوهر در ایام حیض مجاز بوده و این دو به غیر از نزدیکی می‌توانند سایر لذت‌ها را از یکدیگر ببرند، ولی وطى کردن در دبر زن حائض، کراهت شدیده دارد.
پاسخ حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:
دخول در قبل (فرج) در هنگام حیض جایز نیست، اما سایر استمتاعات – از جمله ارضای زن توسط شوهر بدون دخول- جایز می باشد.
بنابراین آنچه که هنگام حیض حرام است (جماع) نزدیکی با زن از راه فرج (جلو) است، اما ارضای زن به غیر از جماع مانعی ندارد؛ مانند ملاعبه، نوازش و ...
برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:
1. نمایه: التذاذات جنسی و حدود آن، سؤال شماره 551 (سایت: 601).
2. نمایه: وظایف زنان در برابر مردان، سؤال شماره 850 (سایت: 925).
3. نمایه: نزدیکی با کاندوم در حال حیض، سؤال شماره 1304 (سایت: 1288).

[1] مکارم: نزدیکی کردن، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن.
[2] سیستانی: و این حکم شامل و طی در دبر نمی شود... ؛ زنجانی: ظاهراً جایز نیست که مقدار کمتر از ختنه گاه را داخل کند...
[3] ر. ک: توضیح المسائل مراجع، ج 1، م 450، ص 265 - 260.