اسرای کربلا چه زمانی از کربلا به سمت کوفه و شام حرکت کردند؟
پرسش
اسرای کربلا چندم محرم از کربلا به سمت شام حرکت کردند؟
پاسخ اجمالی

طبق نقل کتاب‌های تاریخی و مقاتل، کاروان اسرای کربلا روز یازدهم محرم، از کربلا حرکت داده شده،[1] روز دوازدهم به کوفه وارد شدند،[2] روز نوزدهم محرم از کوفه به سوی شام حرکت کردند[3] و در روز اول صفر به شام وارد شدند.[4]

[1]. ابن نما حلی، جعفر بن محمد، مثیر الأحزان، ص 83، قم، مدرسه امام مهدی، چاپ سوم، 1406ق.

[2]. درباره زمان ورود اسراء امام حسین(ع) به کوفه، گزارش صریحی در منابع تاریخی نیامده است. با این حال بنابر عبارتی از شیخ مفید، می‌توان روز ورود اسراء به کوفه را روز دوازده محرم دانست. ر. ک: شیخ مفید، الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج 2، ص 114، قم، کنگره شیخ مفید، چاپ اول، 1413ق.

[3]. «آب دهان انداختن اهل ذمه به اسیران کربلا»، 82182؛ «اصل آزار و اذیت اسرا و بازماندگان کربلا»، 83271.

[4] . ملبوبی، محمد باقر، الوقایع و الحوادث، ج 4، ص 114.